· Már Magyarországon is előrendelhető a vadonatúj INEOS Grenadier Quartermaster

· Az INEOS Automotive második modellje, amely a Grenadier Station Wagon tulajdonságait ötvözi egy nagyobb teherbírású dupla kabinnal

· A Grenadier Quartermaster világszínvonalú terepjáró képességeket kínál, 264 mm-es hasmagassággal, 800 mm-es gázlómélységgel, első és hátsó terepszögekkel, amelyeket más sorozatgyártású teherautó nem tud felülmúlni

· Hosszabb tengelytávja lehetővé teszi egy standard Euro raklap könnyed szállítását

· BMW 3,0 literes, turbófeltöltős, soros, hathengeres benzin- vagy dízelmotorokkal, valamint nyolcfokozatú ZF automataváltóval rendelkezik

· Lynn Calder, az INEOS Automotive vezérigazgatója azt nyilatkozta: „Szerintem ez az autó lenyűgözően jó kinézetű, valóban rendkívül erős és legyőzhetetlen a terepen.

 

 

London, 2023. július 13. - Az új INEOS Grenadier Quartermaster világpremierjét az idei Goodwood Festival of Speed-en tartották.

Az új, dupla kabinnal rendelkező teherautó a Grenadier Station Wagon fejlesztése és gyártása mellett azonos, kompromisszumok nélküli terepjáró képességeket és megbízhatóságot nyújt, mint a testvérmodellje.

Bár a Grenadier Quartermaster többségében ugyanazt a felépítést és tervezést használja, mint a Station Wagon, de erős és merev létrakeretes alváz hossza 305 mm-rel hosszabb. Ennek eredményeként nagy és sokoldalú rakfelület jött létre, amely 1564 mm hosszú és 1619 mm széles, ezzel elegendő helyet biztosítva egy standard 1200 mm x 800 mm-es Euro raklap szállításához.

A Grenadier Quartermaster 760 kg a terhelhetőséggel, és ugyanúgy 3500 kg vontatási kapacitással rendelkezik, mint a Grenadier Station Wagon. Széleskörű kiegészítők választhatók hozzá, így akár öt ember és azok nagyobb csomagjának szállítására is alkalmas. A mindennapi teherszállítás sokoldalúságát biztosítja a rakfelületen található négy kötőgyűrű (Utility rails opció), egy 400 W-os mellékhajtás, valamint az integrált rögzítő sín és egy széles, 1280 mm-es hátsó ajtó, amely akár 225 kg-ot is képes megtámasztani nyitott állapotban.

A teherautó, akárcsak a Station Wagon, BMW 3,0 literes, turbófeltöltős, soros, hathengeres, benzin- vagy dízelmotorral és nyolcfokozatú ZF automataváltóval van felszerelve. A központi differenciálzár és kétsebességes osztómű alapfelszereltség, az első és hátsó differenciálzárak opcionálisak. A Grenadier Quartermaster ugyanazt a kemény felhasználásra tervezett ötlengőkaros első és hátsó felfüggesztést használja - Carraro által szállított merev tengelyekkel és erőteljes Brembo fékekkel, valamint egy gördülőcsapágyas kormányművel - mint a Station Wagon változat.

A Grenadier Quartermaster kiemelkedő terepjáró képességgel rendelkezik, 264 mm-es hasmagassággal, 800 mm-es gázlómélységgel, első és hátsó terepszögekkel, amelyeket más sorozatgyártású teherautó nem tud felülmúlni.

A modellválaszték megegyezik a Station Wagonéval, és elérhető alap, Trialmaster és Fieldmaster felszereltségi szintekben, amelyek mindegyike megfelel az EU kereskedelmi N1 jármű besorolásnak.

A Quartermaster széles választékú kiegészítőkkel elérhető azoknak a felhasználóknak, akik testreszabnák a saját igényeiknek megfelelően. A rakfelületre erős keret és vízálló ponyvás sátor vagy zárható görgős platófedél szerelhető, így a tetőcsomagtartó növeli a szállítási kapacitást és számos rögzítést biztosít, többek között kannák, homoklétrák és ásók szállításához.

A megrendelések már Magyarországon is nyitottak.

Az árlista 2023 augusztusától elérhető, míg INEOS Grenadier Quartermaster tesztautó 2023 őszétől megtalálható lesz az INEOS magyarországi szalonjában.

További információkért keresse munkatársainkat bizalommal!