• Az INEOS Automotive teljesen új elektromos 4X4-esét az iparág vezető autóipari beszállítójával, a Magnával közösen fejlesztik, mely a Grazban található, osztrák létesítményben készül majd.
• Lynn Calder, az INEOS Automotive vezérigazgatója azt mondja: „Izgalmas pillanat ez az INEOS Automotive számára. Teljesen új elektromos 4X4-es autónk zéró károsanyag-kibocsátású lesz, miközben kivételes terepképességet kínál ügyfeleinknek, anélkül, hogy a közúti kényelem vagy a teljesítmény rovására menne.”
 • A zéró károsanyag-kibocsátású jármű kisebb lesz, mint az INEOS Grenadier, világszínvonalú terepteljesítményével pedig képes lesz meghódítani a félelmetes Schöckl-hegyet, mely a Magna osztrák központjához közel található.

London, 2023. április 17. – A zéró károsanyag kibocsátású modellsorozat 2022 májusi megerősítését követően, az INEOS Automotive a mai napon bejelentette, hogy az iparág vezető autóipari beszállítójával, a Magnával közösen fejleszti vadonatúj elektromos 4X4-es járművét.
Az INEOS Automotive új 4X4-ese egyedülálló ajánlatot jelent az ügyfelek számára. Ez a vadonatúj, akkumulátoros elektromos modell, amely kisebb, mint a Grenadier, zéró károsanyag-kibocsátású, és világszínvonalú terepképességekkel bír, anélkül, hogy a közúti kényelem vagy a teljesítmény rovására menne.
Az INEOS korábban dolgozott már a Magnával, a Grenadier station wagon és pick-up modellek tervezése és fejlesztése kapcsán. Jó helyzetben van tehát ahhoz, hogy átvegye az INEOS Automotive harmadik modelljét is, így megállapodást írtak alá az új 4X4 gyártásának megkezdéséről, 2026-ban a Magna osztrák, graz-i, üzemében. Az új 4X4-es fejlesztési folyamatának része egy szigorú tesztelési program is, az osztrák Schökl hegyen, amely a Magna jármű-összeszerelő üzemének közelében található.
„Miután együtt dolgoztunk a Grenadier tervezésén, első kézből tapasztaltuk meg, milyen értékes a Magna agilitása, tudása és tapasztalata egy teljes járműfejlesztési programban. Együttműködésünk elmélyítése tehát természetes következő lépés volt, a Grenadiert ugródeszkaként használva, mint globális autóipari márka tudjunk tovább növekedni, ezzel a harmadik modellsorozattal,” – teszi hozzá Lynn Calder, az INEOS Automotive vezérigazgatója.
A Magna a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója és független szerződéses gyártója. Számos különböző modellt gyárt különböző autógyártók számára, beleértve a hagyományos belsőégésű-, hibrid- és elektromos járműveket, a teljes jármű-összeszerelő üzemében, Grazban.

Ha szeretne több információt megtudni a Grenadier árairól, műszaki jellemzőiről és az egyéb opciókról, látogasson el a www.ineosgrenadier.com oldalra.

Elérhetőségek:
Sarah Pelling, Head of PR, INEOS Automotive
+44 (0) 7887 451773
Matt Moore, PFPR Communications
+44 (0) 7715 075992

Az INEOS Grenadierről
2017-ben az INEOS elnöke, az autórajongó és tapasztalt kalandor Jim Ratcliffe hiányt fedezett fel az olyan ferdehátú, 4x4-es haszonjárművek piacán, amelyek a modern kor követelményeit és a megbízhatóságot egyaránt teljesítik. Megalakult az INEOS Automotive Limited, egy vezető autóipari szakemberekből álló csapat jött össze, hogy a 4x4-esek fejlesztését és gyártását, ez a vízió alapján egy teljesen új szemlélettel valósítsák meg.
A markáns brit szellemiséget és dizájnt a német mérnöki szigorral ötvöző Grenadier, egy igazán kompromisszumok nélküli 4x4-es, amelyet az alapoktól kezdve építenek fel. Úgy tervezték, hogy minden körülményt leküzdjön, és kategóriája legjobb terepjáró képességét, tartósságát és megbízhatóságát nyújtsa azok számára, akik egy járműre, mint munkaeszközre számítanak, bárhol is legyenek a világon.
Az INEOS Automotive az INEOS Group (www.ineos.com) leányvállalata, amely a petrolkémiai, speciális vegyi anyagok és olajtermékek vezető gyártója. 36 vállalkozásában 26 000 embert foglalkoztat, termelési hálózata pedig 29 országban 194 gyártóüzemet ölel fel. A festékektől a műanyagokig, a textilektől a technológiáig, a gyógyszerektől a mobiltelefonokig, az INEOS által gyártott anyagok a modern élet szinte minden területét felölelik. 2019-ben az INEOS értékesítése körülbelül 61 milliárd dollár volt, az EBITDA pedig körülbelül 6 milliárd dollár volt.
Ha többet szeretne megtudni a Grenadierről, látogasson el a www.ineosgrenadier.com oldalra